Breastfeeding tips #2: Senarai Lactation Counselor di Johor

1 comment
Assalamualaikum.

Selain gali ilmu banyak-banyak sendiri melalui internet, ilmu actual dari pengalaman dan knowledge dari perunding laktasi bertauliah perlu ada, aku tengah dalam usaha untuk mencari kelas-kelas penyusuan untuk aku dan suami aku join dalam masa terdekat sebolehnya sebelum adik baby lahir.. Sebolehnya untuk adik aku berniat untuk susukan exclusively dengan susu ibu sampai sekurang-kurangnya 2 tahun. Dan kalau boleh salman pon aku nak susukan dengan susu ibu biarpon dah menjangkau 2 tahun. Kalau setakat baca di internet aku takut nanti syok sendiri plak, boleh baca untuk tambah ilmu tapi kalau aku salah faham dengan apa yang aku baca, kalau aku ada persoalan nak tanya sapa?  Tapi kalau adanya sokongan perunding laktasi aku rasa lebih konfident nak start my 2nd breastfeeding jouney dengan adik baby dan salman.. aku ada tempat rujukan...  jadinya cari punya cari alhamdulillah aku jumpa senarai perunding laktasi yang bertauliah di johor untuk aku belajar skill breasfeeding secara hands on.. Ada masalah aku boleh rujuk.. Takde yang duduk dekat dengan aku di Pasir Gudang tapi at least takde lah aku nak rujuk sampai ke KL nun..

Ni aje senarai yang aku ada, even kata korang perunding kena bayar aku tak kisah. Yang penting aku dapat ilmu yang lebih berharga. Aku dapat support yang aku cari-cari.. Dapat guru orang kata, berguru dengan orang lebih afdal kot daripada berguru dengan pakcik google.. Hee, banyak soalan boleh tanya nanti kalau tak faham boleh diterangkan dengan jelas.. Baca sendiri dari pakcik google takut tak faham or salah faham..

So here goes the list untuk rujukan aku dan rujukan sesiapa yang mencari

  1. Setia Tropika - Pn. Noorul Syahadah bt. Isam 019 - 758 7808
  2. Kluang - Pn. Yusnorsyazana bt. Mohd Yunos 013 - 289 2820
  3. Skudai - Pn. Ida Kamilia bt. Muzakir 019 - 655 8504
  4. Skudai - Pn Zulhaya bt. Ahmad Marzuki 013 - 765 2551
  5. Kg. Melayu Majidee - Pn. Azwana bt. Hassan 013 - 788 8614
Sumber

Kaunselor Laktasi, Hospital Sultan Ismail, Johor 
Sumber
BilNamaNo. Tel
1
Pn Inna bt Lamin
013-7293733
2Pn Zaleha bt Ahmad013-7708152
3Pn Asmah bt Abu019-7352005
4
Pn Roziyana bt Md Yusop019-7474763
5
Pn Vigiavathana a/p Visuvalingam019-7768047
6
Pn Nafiza bt A Ghani012-7319970
7
Pn Haryati bt Osman012-7946609
8
Pn Norsiah bt Abd Jalil013-7550266
9
Pn Zaidah bt Sapawi017-7140095
10Pn Rosmarina bt Kasmodin017-7160276














“Rabbi yassir wala tu’assir Rabbi tammim bi khair”

Ya Allah, permudahkanlah jangan dipersulit.. Ya Allah, sempurnakan dengan kebaikan..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

1 comment:

  1. InshaAllah...niat yg baik, smg Allah permudahkan...

    ReplyDelete

Powered by Blogger.