Doa Nabi Yunus A.S

1 comment
Assalamualaikum.

Kalau ikut ticker another 8 days to go.. Kalau ikut history salman dulu 5 days sebelum due date dah lahir makanya ada lagi 3 days.. Belum ada tanda-tanda lagi ni. Kadang ada rasa macam sakit sikit ala2 senggugut sikit kendian hilang.. Kadang tetiba rasa lenguh pinggang kejap kendian hilang lagi.. Last scan masa 37 weeks aku yang patutnya scan di KKIA hari khamis terpaksa skip dan alamatnya aku kena scan klinik luar.. Aku buat di klinik 1st time untuk scan adik baby lah.. Dah ala2 macam family doktor dah.. Final scan untuk estimate berat baby which is doktor kata 2.6kg. Air ketuban ok, kedudukan kepala adik baby dah di bawah, uri pon dah comfirm naik.. Dan last yang paling mama nak comfirmkan adalah gender baby. Even aritu aku macam comfirm aje adik baby girl, scan ngan doktor yang sama jugak lah ni.. Tapi oleh sebab scan yang seterusnya di KKIA dan scan 3D semua tak lah predict peratusan gender tepat kerana adik baby sibuk kepit kaki.. maka mama takut nak mengharap... Even mama exited jugak pilih senarai nama secara senyap.. Hahaha..dan tetiba teruja tengok romper kurung, dress dan pakaian pinky-pinky. siap tengok barang kemas lagi... wahahah.. dan last scan doktor kata...



InsyaAllah girl. Sebab dia tak leh nampak pistol or buahnyaa.. hahaha.. Apa pon sebab tinggal lagi 3 minggu lagi nak due date, doktor suh tunggu aje laah babynya keluar. Ok lah adik baby.. mama tunggu aje adik baby keluar yee.. yang penting adik baby sihat, selamat dan sempurna.. Amin.

Oii..

kata nak share doa nabi yunus tadi..


dah tinggal 8 hari ni aku ulang kaji laa teknik pernafasan dan zikir-zikir.. salah satu adalah doa nabi yunus ni.. lagi satu doa rabbi yassir tu.. semoga dimudahkan Allah urusan bersalin. Aku masih gigih pergi kerja untuk siapkan segala apa yang patut. Konon to do list setel semua, tapi tiap kali pergi ofis ade aje benda nak kena buat.. ade je yang teringat nak buat sebelum bersalin.. dan tiap kali aku pergi kerja to do list akan bertambah menjadi panjang dan panjang dan panjang dan hanya akan stop bila dah start cuti lah gamaknya..

Last check up before due date adalah ahad ni nanti. Haraplah masa tu dah bersalin. Angan-angan aku kalau bersalin 15 april 2015 pon cantek kan.. nanti ic anak 15041501xxxx.. Baby harimau selatan ni..

hee.. ok lahh aku ngantuk ni.. tapi nak menunggu jugak laki aku balik kerja bawa air kelapa..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

1 comment:

  1. Semoga dipermudahkan kak suuu..tak lama dahh :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.