Ramblings

1 comment
Assalamualaikum.

Aku nak berblog tapi aku tak tahu nak cerita apa.. Ada beberapa event penting dalam hidup salah satunya Birthday salman.. Tak tercerita lagi aku cuma tepek gambar di FB, birthday salman biarpon aku tak buat birthday celebration jemput kenkawan dia tapi alhamdulilah niat aku sampai jugak.. Tak kan tak nak celebrate kot birthday anak bujang nan sulung itu.. Niat nak wat birthday party tu ada memula tapi aku rasa macam tak larat gitu..

Ada lagi cerita pasal salah satu wishlist impian termakbul.. boleh slash dulu laa after a few years masukkan balik..

Sekarang aku tengah meniti hari nak menyambut anak ke dua.. bila lagi ni adik baby sayang.. Abang salman dulu 5 hari before due date dah mama dapat peluk dah.. ni mama punya due date 23 april sayang.. Jom lah keluar.. mama dah tak sabar nak jumpa anak soleh/solehah mama ni.. Abang salman pon dok asyik kiss perut ajee.. nak juga tengok dia kiss adik baby real life.. penyayang betul abg salman, suh kiss adik dia beria.. tak suruh pon dia kiss.. minta kiss mama amboiii kena bersyarat bagai.. dia minta buah kena kiss mama dulu baru dia nak kiss.. nasib papa pon dapat layanan yang serupa.. kalau tak mama is sentap.. berak makan kencing ambik kan remote tengok cat tidur nap semua carik mama.. minta kiss bukan main mahal lagi ehh...

Alhamdulillah rezeki adik baby murah.. ade a few good news untuk our little family both jadi kat mama dan jadi kat papa... syukur pada Allah.. semoga dimurahkan rezeki yang berkat untuk family kita..

Tahun ni mama nak pergi langkawi or cameron, tetiba rasa nak pergi cameron lagi.. nak pergi langkawi sebab mama tak pernah jejak kaki ke langkawi.. tunggu akhir tahun laa kot. papa sibuk attach dengan projek.. ingat nak pergi cameron dulu masa cuti bersalin.. tapi after abis pantang a few weeks kemudia dah puasa.. mane sempat pergi cameron kan.. nak g masa raya.. ade ke sedara mara yang boleh di lawat di cameron..

Tahun ni turn raya KL.. huuu.. ade baby baru jee mesti turn raya KL.. tak leh nak balik sarawak.. Tapi plan nak wat majlis doa selamat di bintulu, bile kah nak buat itu? cuti raya aidiladha??

Lapar... sapa nak ajak mama gi makan ni.. nak drive g kedai rasa beratnya kereta.. sanggup drive nak ke ofis dan balik ofis je..

Owh.. mama belum cuti lagi, masih gigih bekerja sehingga adik baby lahir.. Jom sayang keluar sekarang.. mama dah tak tau nak buat apa ni.. mama rajin berjalan aje kat opis.. to do list dah slash semua ni. kerja tetiba datang ajee yang ada..

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

1 comment:

  1. tunggu hari ya su... smg Allah permudahkan...

    ReplyDelete

Powered by Blogger.