Baju raya yeay!

5 comments
Assalamualaikum.

Cuti bersalin hampir ke penghujung maknanya tak lama lagi puasa. Then another 1 month raya.. So dah beli or tempah baju raya? I belum lagi. Heheh. Selamba badak aku tak tempah lagi. Tak sempat dah wei.. Hukhukhuk.. Baju husband pon sikit lagi tak sempat nak tempah. Baju salman pon nasib baik akak opis sudi lagi menjahitnyaa.. Kalau tak ade jugak omak gi pos kain bagi nenek jahit karang.. Tak pon omak jahit sendiri.. Macam pandai je kan..

Sooo colour tahun ini adalah.. Lilac. Tau warna lilac.. Korang boleh google then click image ehh, malas nak tepek gambar. Aku ingat aritu purple soft tapi sekali pandang cam pink pon ade.. Tenung 2 minit jadi purple balik. Pandang 2 kali macam pink balik.. Tenung 24 jam terus koma mata tak tau nak cakap kaler ape dah.. Until 1 day cik adik manis mama to be nawal kate dia order baju jovian kat tesco online for raya.. Ape lagi kau, tadi tengah sedih orang dah tak mo amek tempahan baju beli ready to wear baju je lahh.. Laki aku katee amboi.. Rtw nak jovian jugekkk.. Hahahah. Aku tempah selai je.. ingat nak tempah bermacam helai, tapi semua baju dry clean, nanti kalau dobi semua tutup sebab raya acik nak cuci baju macam mana? Ye dok.. Ok itu alasan sahaja.. Sebabnya kalau beli satu memang mampu milik.. Beli pat lima pasang memang nak dunia terbalik..

Korang nanti teka laa baju mane aku beli.. Kebetulan jovian punye rtw orked tu banyak kaler lilac.. Sesuai dengan bunga orked banyak kaler purple kann. Ehh yeke? Tanya sendiri balik ketidakpastian kenyataan fakta tadi..

Aku sudah semestinya pilih yang paling murah je. Baru ade selai baju raya. Sebagai seorang perempuan mane cukup baju raya selai, paling kurang 2 helai.. So ingin mengorder lagi 1 baju raya dari koleksi poppy by poplook.. ade satu cantik dan lawaa.. Ni baru 1st launch 5 koleksi baju, ade another 3 phase lagi launching koleksi raya poppy by poplook ni..

Dengarnya hattadolmat pon nak kuarkan rtw raya collection soon. Dekat first lady.. Can't wait to grab one..

Aritu dengan gilanya nak order emel from melinda looi rtw raya collection. Tetapi tetiba tangan cramp bila nak bayar. So tak jadi beli. Haha alasan. Mahal laweiii.. Tapi lawa.. Ngehngehngeh.. Setakat ni nak beli baju 300 ke bawah acceptable lagi la di minda ( tapi comfirm aku pakai g kenduri kendara je nanti ) kalau more than that rasa sungguh tak berbaloi rasanya, kalau laki aku keja jadi ceo company lain lahh.. Baju 600 rasa cam 6 hingget.. Ehh? Ke rasa 6 posen.. Eh lagi.

Dan yang paling tak sabar tahun ini adalah shoping baju raya salman.. Mama and papa baju  raya untuk pagi je baju baru ehh.. Salman baju tidur pon nak baju baru.. Baru kini sedar yang baby membesar dengan cepat.. Kejap je baju besar jadi sendat.. Aku plak ada sikap memeram baju.. Maksudnya baju cam lawa banyak sikit aku simpan untuk jalan or ke rumah orang kee.. Tapi sedar diri aku bukan jenis yang nak bawak salman keluar sesuka hati, asyik nak bawak keluar jee jadi tadi belek baju cantik dia terdetik.. Ooomaii.. Kalau tak pakai baju tu sampai kesudah diperam jee, baik pakaikan jee. Lantaklaa cantik sangat ke tak. Hehehe.

So tu je lahh sapa-sapa yang tak beli or tempah baju macam aku meh sama-sama carik meh..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

5 comments:

  1. I selalunya, esok nak raya mlm ni baru cari baju raya.... Huhuhuhu... Lama dah tak tempah baju raya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. teringin jugak nak shopping malam raya cengitu tak tak larat lah bersesak2 especially kat jalan tar tu.. hehe

      Delete
  2. wah..saya pulak untuk tahun ni kena cepat2 maintain kuruskn badan memandangkan baru delivered baby.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh. all the best babe! kite dah kembali ke berat before pregnancy but must reduce some more here and there.. kikiki

      Delete
  3. https://www.facebook.com/RompersBajuBaby
    rompers carters 1 set ada 5 helai = rm 26

    ReplyDelete

Powered by Blogger.